Verdachte gearresteerd in onderzoek naar moord op 41-jarige man uit Sneek

8 maanden geleden gepubliceerd

In verband met de dood van een 41-jarige man uit Sneek is een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd. De arrestatie vond plaats op dinsdagochtend 10 oktober. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 41-jarige man.

Misdrijf

Op dinsdagmiddag 9 mei omstreeks 14.30 uur kreeg de politie te horen dat niemand contact kon maken met de bewoner van een huis aan de Molenkrite in Sneek. Bij binnenkomst in de woning troffen ze de overleden man aan. Uit politieonderzoek bleek dat de man door een misdrijf om het leven was gekomen, waarschijnlijk in de nacht van 4 op 5 mei.

Groot rechercheonderzoek

De recherche is meteen een grootschalig onderzoek gestart naar de omstandigheden van het overlijden. Er zijn gesprekken gevoerd met omwonenden, er zijn beelden bekeken en er is forensisch onderzoek gedaan. Daarnaast is er in het programma Opsporing Verzocht meerdere keren aandacht gevraagd voor deze zaak en heeft de politie op verschillende manieren hulp gevraagd aan het publiek. De verdachte die nu is gearresteerd, zou een van de mannen zijn die op de beelden is getoond.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

Na uitgebreid tactisch onderzoek, waaronder het volgen van tips, kwam de politie uiteindelijk bij de 22-jarige verdachte terecht. Hij zit momenteel vast en wordt verhoord. Het onderzoek is nog niet afgesloten en de mogelijkheid van meer aanhoudingen wordt niet uitgesloten.