Ruim 160 kinderen maken muziek tijdens Instrumenten Doe-dag

3 maanden geleden gepubliceerd

Op zaterdag 2 maart vulden de zalen van Kunstencentrum Atrium in Sneek zich met ruim 160 enthousiaste basisschoolleerlingen uit Súdwest-Fryslân. Ze waren op de jaarlijkse Instrumenten Doe-dag om kennis te maken met een breed scala aan instrumenten, van gitaar en drums tot trompet en zang.

Ontdekken en ervaren

De Doe-dag is speciaal bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groep 4 tot en met 8 die graag een instrument willen gaan bespelen. In kleine groepjes speelden ze hun eerste noten en ervaarden wat de instrumenten te bieden hebben. De kinderen hadden zich in de weken voorafgaand aan de dag opgegeven voor een of twee proeflessen. Zo konden ze verschillende instrumenten ontdekken en kennismaken met het Atrium en de docenten.

Muzikale opening

Beide dagdelen begonnen met een gezamenlijke muzikale opening in de Noorderkerkzaal voor alle deelnemers en hun ouders of verzorgers. Volgens Aagje Bouwhuis, Coördinator Cultuur & Educatie, is het geweldig om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben tijdens deze dag. Ze hoopt dat de Doe-dag hen inspireert om hun muzikale talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen.

Gratis proefles

De deelnemers aan de Instrumenten Doe-dag kunnen de komende tijd een gratis proefles volgen om deze mooie dag een vervolg te geven. Deze proefles is het hele seizoen beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is, ongeacht de leeftijd. De proefles kan gevolgd worden op een van de meer dan twintig Atrium-leslocaties in Súdwest-Fryslân.

Muziekmix

Veel van de deelnemers aan de Instrumenten Doe-dag volgen momenteel Muziekmix, muzieklessen op de basisschool via Kunstencentrum Atrium. Tijdens deze lessen leren ze de beginselen van de muziek, zoals ritmegevoel, gehoor en noten lezen. Daarnaast oefenen ze op keyboard, blokfluit en gitaar. Muziekmix wordt na schooltijd gegeven op basisscholen.