Aanhouding na steekincident in Bolsward

8 maanden geleden gepubliceerd

In Bolsward heeft de politie een 21-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident. Het incident vond plaats in de nacht van 15 oktober in de Parkstraat.

Toedracht van het incident

Rond 03.00 uur ontving de politie een melding van een steekincident. Ter plaatse, op het It waarlamke in Bolsward, troffen zij een 24-jarige man aan met een steekverwonding. De man verklaarde dat hij kort daarvoor betrokken was geraakt bij een schermutseling met twee anderen op de Parkstraat, waarbij hij de verwonding had opgelopen.

Ambulance en politieonderzoek

De ambulance heeft de gewonde man naar het ziekenhuis vervoerd. Na de eerste zorg voor het slachtoffer is de politie een onderzoek gestart. Op de Harlingerstraat zagen agenten twee mannen die mogelijk betrokken waren bij het incident. Eén van hen rende weg, maar na een korte achtervolging is hij rond 03.30 uur aangehouden. Het betreft de 21-jarige man uit Bolsward.

Huidige situatie

De 21-jarige verdachte zit momenteel vast en wordt verhoord. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het incident en de rol en betrokkenheid van de aangehouden verdachte.