Eerste groep bewoners azc Sneek terug vanuit quarantaineopvang Zoutkamp

Normal pexels photo 3873197
Afbeelding: Polina Tankilevitch

De eerste groep bewoners van het azc in Sneek die tijdelijk in Zoutkamp in quarantaine zaten, keert vandaag weer terug naar Sneek. Een week geleden werd deze groep tijdelijk ondergebracht aan de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in het Groningse Zoutkamp in verband met (mogelijke) besmetting met het coronavirus.

De nu teruggekeerde groep personen bleek bij de eerste testrondes in het azc besmet met het coronavirus. Zij zijn nu hersteld en niet meer besmettelijk, en hoeven daardoor niet meer in isolatie, zo meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

De woonruimte in het azc is specialistische gereinigd, zodat de groep daar naar terug kan keren zonder gevaar op besmetting van naasten.

De verwachting is dat de komende dagen meer mensen vanuit Zoutkamp terug kunnen verhuizen naar azc Sneek. Het gaat dan eveneens om mensen die met het coronavirus besmet zijn geweest, volgens de huidige richtlijnen minimaal zeven dagen in isolatie hebben gezeten en 24 uur klachtenvrij zijn.

Daarnaast zal binnenkort de quarantaine aflopen voor de mensen die bij de testrondes in Sneek niet met corona besmet bleken. Zij moesten wel in quarantaine, omdat zij met met corona besmette familieleden of huisgenoten samenwoonden. Zij kunnen terug naar Sneek als die veertien dagen voor hen voorbij zijn en ze in die periode niet ziek zijn geworden. Krijgen zij in de quarantaineperiode klachten, dan worden ze meteen getest. Tot op heden zijn er in deze groep geen mensen positief getest. Ook hoefde tot op heden niemand bij deze corona-uitbraak in het ziekenhuis opgenomen te worden, zo laat het COA weten.

Adverteren op SneekActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op SneekActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Súdwest-Fryslân
05:50

18° C

Zwaarbewolkt

0.83 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief